Thursday, March 27, 2008

Kysyttömyys ja osaamattomuus:Tietonetor, IBM

Blogit mm Tietokone-lehdessä (blogi ja blogi) teki sen Suomessa: kansalaiset kertovat sen mitä media salasi ja josta yhtiöt yrittivät vaieta mahdollisuuksien mukaan. Hupaisaa on että propaganda, siis yritystiedotus, onnistui tästä huolimatta väittämään kyseessä olleen onnistumisen. Todellsiuudessa kysymys on Suomen laajimmasta tietotekniikkaskandaalista. Onnittelut blogien kirjoittajille.

Itseään johtavina ohjelmistokonsultteina pitävät TietoEnator ja IBM ovat kasvot ulkoistamiselle osaamattomille. SamoPankin/DanskeBank tietojärjestelmien toteutuksessa selvisi sekä osaamisen, suunnittelun ja toteuttamisen taitovajo kattavasti.

Selityksiä TietoEnnatorilla ja IBM:llä ei pitäisi olla. SampoPankilla jäljellä on enää vanhinkojen nopea paikkaaminen. Jos ei osata, ei osata.

SampoPankki ilmoitti jo etukäteen, että osalla käyttäjistä on tietokone, jolla heidän verkkopankkiaan ei pysty käyttämään. Oliko pitkät lunaat vietetty Pusher streetin tutumassa? Jos verkkopankkia pitää voida käyttää kännykällä, kovinkaan kummallisia resursseja päätelaitteelta ei voi muualla vaatia. Pankkiasiointi ei ole sentään mitään videon leikkaamista...

Mitä tapahtuu seuraavaksi:
SampoPankin java-kikkareen analysoijat tullaan haukkumaan julkisuudessa vaarallisina hakkereina. Median suhteen iso mainostaja varmasti saa erikoiskohtelun - ja TietoEnator jatkaa suomalaisen tietoyhteiskunnan luottoyhtiönä valtiovallan suojeluksessa. Blogit ovat marginaalimediaa.

Päivitys: Anteekispyyntö, pikakorjaus ihan tumpeloimpia varten tehty.
Mutta vielä ei ole selvinnyt mihin sitä äänikorttia oikein verkkopankissa tarvitaan? Hmm, tietoturvaseloste varmaan on olemassa.


Huumorin ystäville:

Nelosen haastattelu (leikkaamaton) - ja pokka pitää.

Proof of concept

Kukahan saa Bonnierin suuren journalistipalkinnon seuraavaksi? Varmaan taas sellainen, joka ei ei liikaa vähennä Bonnierin mainostuloja :)

No comments: